duminică, 29 martie 2015

J. K. Rowling -"Harry Potter and the Philisopher's Stone"

Bineînţeles că mi-am continuat saga de audiobook-uri cu "Harry Potter". Cum eu sunt mai conservatoare şi sclifosită atunci când vine vorba de cărţi, am zis să-i dau o şansă acestei fantezii omniprezente în discuţiile adolescentine din ultimul timp în format audiobook. Dacă la film nu am rezistat mai mult de 10 minute de plictiseală, la ascultatul cărţii lucrurile au stat altfel. Primul volum din "Harry Potter" (nu cred că le voi asculta şi pe restul) m-a surprins prin vocabularul folosit, prin faptul că nu este o poveste dintr-aia nouă cu tot felul de bazaconii moderniste, ci foloseşte elemente "consacrate" din construcţia unei poveşti, cu personaje simpatice, cu foarte mult bun simţ şi la nivel relaţional, şi cu întâmplările prin care trece grupul de vrăjitori ucenici. M-aş simţi foarte bine atunci când copilul meu va citi "Harry Potter". Este o carte de copii minunată.

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. De citit, ele sunt citite de mai demult, dar de cand mi-am facut program de scris pe blog au devenit si postarile mult mai regulate. Vezi ca e util si un program :D

      Ștergere
  2. Ai program de scris pe blog? :)) Cool! Îmi place, bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am program de scris pe blog, program de citit, program de vazut filme, program de invatat germana si program de cursuri pe coursera. Dupa ce mi se termina programul obligatoriu pot sa fac ce vreau eu. :D Pai tu nu vezi ca altfel nu functionez? Sunt cu un an in urma la scris pe blog fata de cartile citite. Trebuia sa iau atitudine ca nu mai mergea asa.

      Ștergere