vineri, 10 aprilie 2015

Prin Bucureştii lui Mircea Eliade

Am fost într-un minunat tur pietonal prin Bucureştii lui Mircea Eliade organizat de cei de la A.R.C.E.N. –recomand frenetic orice activităţi prin Bucureşti propuse de cei de la A.R.C.E.N.; mai ales dacă nu obişnuiţi să rătăciţi singuri pe străduţe, este foarte interesantă, interactivă şi amuzantă plimbarea propusă de A.R.C.E.N.

Stiaţi că în Bucureşti a mai existat un râu care se vărsa în Dâmboviţa pe vremea când nu trecea prin cap nimănui că zona Colentinei va face parte din Bucureşti? Dacă vreţi să aflaţi care este cea de-a doua apă a Bucureştiului şi să găsiţi o casă interesantă construită în stilul culelor olteneşti, participaţi la turul ghidat prin Bucureştii lui Mircea Eliade!
Ultimul tur va fi pe 26 aprilie. Pagina lor de FB aici.


Cel mai mult mi-a plăcut povestea extinderii haotice a Bucureştiului. Stiţi care sunt vinovaţii pentru faptul că Bucureştiul s-a împrăştiat aşa haotic? Cârciumarii.
Pentru a nu plăti taxe, aceştia îşi deschideau bodegile dincolo de bariera oraşului. Când se dezmeticeau autorităţile locale că evazioniştii aceştia financiari se eschivau de la plata taxelor, se muta limita oraşului pentru a include şi cârciumile de la margine. Si astfel, în cursa aceasta de ilegalitate-legalitate financiară, am ajuns să avem Bucureştiul haotic, obraznic şi împestriţat pe care îl iubim cu toţii.

 Dacă nu ştiţi spre ce ONG să vă redirecţionaţi cei 2% din impozit, alegeţi-i pe cei de la A.R.C.E.N. Detalii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu