vineri, 26 iulie 2013

Muntii Ciucas

Am fost în munţii Ciucaș, unde sunt douã cabane foarte bune: cabana Muntele Roșu și cabana Ciucaș. Deși preţurile sunt cam mari (100-120 lei camera), dupã cum și mâncarea nu este tocmai ieftinã (însã afinata de 3 lei 50 de grame de la cabana Ciucaș face toţi banii), puteţi merge aici și cu cortul sau sã vã cazaţi în Cheia (știu cã este un microbuz din București pânã în Cheia).

Puţin mai sus de Cheia urcaţi spre cabana Muntele Roșu (un drum pe dreapta), fie cu mașina (sunt câteva cratere, dar vã descurcaţi –dacã nu aveţi o mașinã foarte joasã, bineînţeles; noi am urcat cu un Ford, a atins de câteva ori, dar nimic serios) ~20 min. sau pe jos o orã.

De la cabana Muntele Roșu (pe traseu marcat –bandã galbenã) faceţi o orã pânã la cabana Ciucaș. Dacã mergeţi puţin mai sus de intrarea spre cabana Muntele Roșu pe drumul principal, vã puteţi lãsa acolo mașina și cei de la cabana Ciucaș vin sã vã ia cu mașina lor.

















Pentru mine, traseele din Munţii Ciucaș sunt relativ ușoare, se pot face și împreunã cu copii mai mãrișori.
De la cabana Ciucaș, noi am mers spre vârful Ciucaș, dar cu ocolire prin Saua Tigãilor (marcaj bandã roșie), ca la intersecţia cu marcajul cruce roșie sã o luãm spre vârful Ciucaș, ca apoi sã coborâm spre cabana Ciucaș. Traseul a durat 4 ore în pas foarte lejer, cu 30 min pauzã de masã.






















A doua zi de la cabana Ciucaș am coborât spre cabana Muntele Roșu prin Saua Chirușca, pe orice marcaj spre dreapta înainte de drumul spre Saua Tigãilor/Vf. Ciucaș, apoi pe cruce roșie, pânã La Rãscruce unde e marcaj triunghi roșu pânã la caban Muntele Roșu (traseul dureazã 2 ore și jumãtate în pas lejer).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu